Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zuiniger met energie, vooral voor het geld

25 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
geld_euro

© Bron: Pixabay

De belangrijkste reden voor Nederlanders om bewust met energie om te gaan, is hun portemonnee. Het milieu komt pas op de tweede plaats. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het CBS vroeg ruim 3300 mensen naar hun gedrag bij zes specifieke handelingen, zoals het opladen van een telefoon, gebruik van de wasmachine en verwarmen van de woning. Van de mensen zegt 90 procent hier bewust mee om te gaan. De groep die dat uit kostenbesparing doet, is echter twee keer zo groot als de groep die het milieu voorop stelt. Vrouwen zijn volgens het onderzoek energiezuiniger dan mannen.
Ook mensen die van zichzelf vinden dat ze milieubewust zijn, handelen in eerste instantie uit financiële overwegingen. Zij gaan in huis weliswaar bewuster om met energie dan anderen, maar niet primair vanwege de zorg voor het milieu.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.