Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zuiden Nederland meer muggen en meer overlast

26 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Dorstige_steekmug_Harm_058_02.jpg
Uit de eerste twee maanden van muggenoverlastmeldingen via Muggenradar.nl komt naar voren dat deze zomer de zuidelijke helft van het land beduidend meer muggenoverlast heeft ervaren dan de noordelijke helft. Ook werd in het zuiden 80 procent vaker aangegeven dat men meer dan 20 muggen zag. De categorie ‘0 muggen’ gezien lag in het zuiden juist 70 procent lager. Meldingen zijn nog steeds welkom.
In totaal zijn er via Muggenradar.nl 3474 waarnemingen doorgegeven in de periode 27 juni 2016 tot en met 24 augustus 2016. Naast de waarnemingen, is er via de website informatie verzameld over het hoe, wat, waar en wanneer van overlast. Een derde van de meldingen betrof de categorie ‘Veel overlast’ en ook de categorie ‘Heel veel overlast’ werd in een derde van de gevallen doorgegeven. In een kwart van de gevallen werd ‘Geen overlast’ gemeld. Ook de ‘Geen overlast’ meldingen zijn zeer belangrijk voor het onderzoek om beter te begrijpen waarom op de ene plaats meer overlast voorkomt dan op een andere plaats.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.