Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zuid-Limburg in donker door stroomstoring

  •  
15-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Steenmarter_andi02.jpg

© Fotograaf: andi02

Een grote stroomstoring heeft maandag Zuid-Limburg ruim een uur in het donker gezet. Delen van Maastricht, Eijsden-Margraten en Valkenburg kwamen zonder stroom te zitten. Ook het treinverkeer van en naar de provinciehoofdstad ondervond enige tijd hinder. Volgens netbeheerder Enexis werden 34.000 aansluitingen getroffen.
Steenmarter
De storing, die even voor 22.00 uur begon, ontstond in een transformatorhuisje in de Maastrichtse wijk Limmen. Een steenmarter had een kabel doorgeknaagd, aldus Enexis. Monteurs verhielpen het euvel en rond 23.10 uur was er weer stroom.
Stroomstoringen
In Maastricht kwamen met name wijken ten oosten van de Maas zonder stroom te zitten. Ook uit omliggende dorpen kwamen meldingen van stroomstoringen. De hulpdiensten bleven wel bereikbaar, liet de politie weten. Het Universitair Medisch Centrum Maastricht schakelde over op noodstroom.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.