NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zorgen over verkoop van bushmeat in Nederland

27 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
young-animal-450149_1920

Stichting AAP is bezorgd over de verkoop van vlees van exotische dieren in Nederland. Het is niet bekend hoeveel bushmeat er in Nederland wordt gekocht en gegeten, daarom wil AAP dat er strengere controles komen.

 

Vorige week was in het programma Undercover in Nederland te zien dat bushmeat kon worden gekocht in meerdere winkels in Nederland. De herkomst van het vlees is vaak onduidelijk en de voedselveiligheid is volgens Stichting AAP dan ook niet goed. Ook zorgt de illegale stroperij in Afrika voor veel dierenleed.

 

Het is volgens de stichting niet bekend hoeveel vlees van exotische dieren vanuit Afrika naar Europa wordt vervoerd. In 2004 bleek uit onderzoek dat alleen uit de Democratische Republiek Congo al 1 miljoen kilo vlees per jaar naar Europa ging. Doordat de laatste jaren veel partijen vlees zijn onderschept, is duidelijk geworden dat veel naar Groot-Brittannië gaat.

 

Stichting AAP wil dat er actie wordt ondernomen. "Nu apen en andere wilde dieren steeds beter beschermd worden door ze als huisdier te verbieden, moet ook voorkomen worden dat ze alsnog het bos uit gesleept worden om in de pan te belanden", aldus directeur David van Gennep.

 

Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.