Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zorgen in Limburg over komst megastallen

  •  
18-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koeien.jpg
In Limburg nemen de zorgen over de komst van extra megastallen toe. De Statenfractie van de SP gaat samen met de andere linkse oppositiepartijen (PvdD, SPD en 66) bij Provinciale Staten een initiatiefvoorstel indienen om de vestigingsmogelijkheden voor megastallen in Limburg te beperken. Dat zei voorzitter Thijs Coppus van de SP-statenfractie donderdag.
De Brabantse Staten bespreken vrijdag ideeën uit een burgerinitiatief om veehouders forse beperkingen op te leggen bij uitbreidingsplannen. Er dreigt een waterbedeffect, waardoor grote bedrijven proberen megastallen in Limburg te vestigen, vreest Coppus. Hij wil ook dat de provincie meer doet om kleine boeren te ondersteunen.
Het initiatiefvoorstel moet wat Coppus betreft uiterlijk in mei door de Limburgse staten worden behandeld. Eerder stelde de Statenfractie van GroenLinks al vragen over de dreigende komst van extra megastallen. GroenLinks wil weten wat de provincie gaat doen om te voorkomen dat na de beslissing vrijdag door Brabant ondernemers met plannen voor megastallen hun oog op Limburg laten vallen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.