Vroege Vogels

Zorg over wildgroei mileuregels in gemeenten

  •  
19-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_135672.jpg
De Commissie Stedelijke Distributie, ingesteld door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, maakt zich grote zorgen over de wildgroei aan milieumaatregelen in de steden.
De vele uiteenlopende milieueisen in de grotere steden leidt er volgens de commissie toe dat viezere vrachtwagens vaker op het platteland en in kleine gemeenten zullen worden ingezet. Bovendien moeten vervoerders meerdere typen vrachtwagens aanschaffen om te voldoen aan alle verschillende eisen. Hun klanten, zoals winkels, krijgen de rekening gepresenteerd.
De commissie, onder voorzitterschap van de burgemeester van Eindhoven A. Sakkers, riep gemeenten woensdag op de milieueisen op elkaar af te stemmen. Steden als Amsterdam, Tilburg en Den Haag hebben plannen om vrachtverkeer te weren of te reduceren. Amsterdam wil bijvoorbeeld de luchtkwaliteit verbeteren via milieuzones waar op termijn alleen de schoonste dieselvoertuigen worden toegelaten.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.