Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zorg over aanleg natuurgebied

  •  
04-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
akker.jpg
De Tweede Kamer zit minister Gerda Verburg (LNV) achter de broek om tempo te maken met de natuurgebieden die behoren tot de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).
CDA en VVD drongen er donderdag in een motie op aan om de inrichting voorrang te geven boven de verwerving van nieuwe gronden, omdat de provincies in een groot deel van de gebieden daaraan nog niet begonnen zijn.
Verburg zei begrip te hebben voor de ,,ongerustheid over het tempo''. Ze wil ,,extra accent'' gaan leggen op de inrichting, maar wees er wel op dat ze geen ,,snippers'' wil inrichten, maar gebieden die ,,voldoende schaalgrootte'' hebben.
Ook D66 en SP drongen aan op ,,versnelling'' van de inrichting, maar kwamen met een eigen motie omdat zij zich niet alleen zorgen maken over inrichting, maar ook over de verwerving van gronden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.