Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zonpetitie al 9000 handtekeningen

  •  
09-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wijk-met-zonnepanelen.jpg
Het gaat goed met de petitie 'Zon zoekt dak'. Al meer dan 9.000 mensen ondersteunen het initiatief van stichting Natuur & Milieu. De stichting roept de regering op om het btw-tarief op zonnepanelen te verlagen van 19 procent naar 6 procent. Volgens de stichting moet zonne-energie voor iedereen eenvoudig en betaalbaar te regelen zijn.
Uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Motivaction, in opdracht van stichting Natuur & Milieu, blijkt dat 89 procent van de Nederlandse bevolking af wil van het hoge btw-tarief. De potentie voor zonne-energie is dus groot, volgens de organisatie.
Dag van de Zon
Natuur&Milieu lanceerde de petitie op 21 juni, de 'Dag van de Zon'. Deze dag heeft potentieel de meeste zonne-uren. Op www.zonzoektdak.nl kan iedereen nog steeds zijn steun voor de actie kenbaar maken.
Bron: Natuur & Milieu
Foto (cc) FaceMePLS

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.