Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zonnepaneel zoekt (school)dak

  •  
28-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
zonnepanelen_cc_Broodkast.jpg
Voor alle scholen in Nederland, van basisscholen en voortgezet onderwijs tot HBO en universiteiten, is er nu de speciale zonnepanelenactie Wij Willen Zon op School . Via een collectieve inkoopactie zonder winstoogmerk van de stichting Wij Willen Zon kan elke school de komende maand een passend pakket aan zonnepanelen aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs. In samenwerking met Duurzame PABO wordt duurzaam onderwijs ín de school zo mooi gecombineerd met duurzame opwekking van energie óp de school.
Zon Zoekt Dak
Tegelijkertijd voert Stichting Natuur en Milieu actie voor BTW-verlaging op zonnepanelen. Op de website Zon zoekt dak kunnen zonaanbidders een petitie tekenen.
Wij Willen Zon
De actie ‘Wij Willen Zon’ is een initiatief van Urgenda en De Betere Wereld. De twee organisaties vroegen zich af hoe ze mensen zonnepanelen konden aanbieden die veel goedkoper zijn dan ze gewoonlijk op de markt werden aangeboden. Wanneer gaan mensen wel over tot aanschaf? Kunnen we door gezamenlijk in te kopen een groot volume krijgen en daarmee de prijs flink omlaag brengen? Dat bleek te kunnen. Door een groter volume kunnen de prijzen van panelen en omvormers omlaag.
Daarnaast zijn ook alle aanverwante onderdelen van een pakket door volume en onderhandelkracht goedkoper te verkrijgen. Samen leverde dit pakketten op met een 30-35 procent lagere inkoopprijs in vergelijking met de pakketten van dezelfde kwaliteit op de markt. Duizenden particulieren kochten via Wij Willen Zon voor 10 MW aan zonnepanelen. Vorige week ontving Urgenda de HIER Klimaatpenning voor het project Wij Willen Zon.
Extra bestelling
Het succes van deze zonnepanelenactie werkt zo aanstekelijk dat de stichting Wij Willen Zon in samenwerking met Duurzame PABO nu goedkope panelen aanbiedt voor onderwijsdaken. Speciaal voor scholen wordt een extra korting gegeven die Wij Willen Zon heeft weten te bedingen wanneer zij nog een extra bestelling gaat doen. Scholen kunnen kiezen uit pakketten van 6, 12 of 16 panelen voor een schuin of plat dak. Wij Willen Zon zorgt voor inkoop, transport en organiseert goede garantie- en service regelingen.
Duurzaam in en op de school
Duurzame PABO brengt de speciale zonnepanelenactie Wij Willen Zon op School onder de aandacht van alle scholen in Nederland. Tevens heeft Duurzame PABO het bestaande lesmateriaal over duurzame energie verzameld op Kennisnet . Zo kunnen scholen duurzaamheid in en op school combineren.
Bron: Urgenda
Foto (cc) Broodkast
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.