Vroege Vogels

Zonneboot op het Naardermeer

  •  
12-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonneboot-739660.JPG
Een primeur bij Vroege Vogels. Zondag racet er voor de eerste keer een boot op zonne-energie op het Naardermeer. Het Dutch Solar Boat Team uit Leeuwarden neemt ons mee het water op.
Dit is een opmaat naar de Amsterdam Solar Boat Parade , die zondagmiddag plaatsvindt op het Westergasterrein. Tijdens dit evenement, een initiatief van de dit jaar overleden duurzaamheidsondernemer Wubbo Ockels, kan je een blik werpen in de toekomst van duurzaamheid en groene energie.
Het belangrijkste onderdeel van het evenement is een race tussen boten op zonne-energie. Hierbij nemen 15 teams, van over de hele wereld, het met hun futuristische boten tegen elkaar op. Het is de 'Formule 1' onder de elektrische boten.
Naast de race is er ook een Groen Circuit, waar je duurzame voertuigen kunt testen op een parcours. Op het Plein van de Toekomst is het nieuwste van het nieuwste materiaal op het gebied van duurzaamheid te vinden. Bij het Pitch Festival laten zes ondernemers het publiek hun duurzame uitvindingen zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.