Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zonne-energie voor het Vaticaan

  •  
30-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vaticaan_01.jpg
Een aantal zonnepanelen is dinsdag geplaatst op het dak van de audiëntiezaal Paulus VI in het Vaticaan. Het moeten er in totaal 2700 worden.
Het is de bedoeling dat de panelen zonne-energie leveren voor de airconditioning en de verlichting van de pauselijke audiëntiezaal, die plaats biedt aan 12.000 bezoekers. Als de zaal niet in gebruik is zal de energie worden gebruikt voor de rest van Vaticaanstad.
De panelen nemen de plaats in van de betonnen platen die nu de golvende dakbedekking vormen van de zaal die door architect Pier Luigi Nervi is ontworpen. De karakteristieke vorm van het dak blijft behouden.
Door het nieuwe energiebeleid wordt de uitstoot van ongeveer 315 ton CO2 voorkomen, meldt het Duitse bedrijf dat de installatie bij wijze van geschenk aan paus Benedictus XVI voor niks aanbrengt. Normaal zou het aanbrengen 1 miljoen euro kosten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.