Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zomertijd kost veel reeën het leven

25 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
overstekend wild_hert_ree_verkeersbord_pixabay
Het begin van de zomertijd zorgt voor een piek in het aantal fatale aanrijdingen met reeën. Aangezien de klok dit weekeinde wordt verzet, waarschuwt Vereniging Het Ree weggebruikers dinsdag om de komende weken extra alert te zijn en minder hard te rijden op lokale en provinciale wegen. Een wildaanrijding is niet zonder gevaar en kan flinke schade opleveren.

Jaarlijks komen ongeveer 10.000 reeën om in het verkeer. In het voorjaar zijn de dieren veel op pad om een eigen leefgebied te zoeken. Als de zomertijd net is begonnen, valt de ochtend- en de avondspits precies gelijk met de tijd van de dag dat het wild zich veel verplaatst.

Een ree overleeft een aanrijding meestal niet, aldus de vereniging. Een aanrijding veroorzaakt gemiddeld 2500 euro schade aan een auto. Het Ree wil dat er veel meer reflectorpaaltjes langs boswegen worden geplaatst. Wild schrikt van reflecterende autolampen en steekt dan niet over. Ook het weghalen van struikgewas vlak langs de wegbermen zou voor minder fatale aanrijdingen zorgen, aldus de vereniging.

Bron: ANP