Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zomertijd kost veel reeën het leven

  •  
25-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
overstekend wild_hert_ree_verkeersbord_pixabay
Het begin van de zomertijd zorgt voor een piek in het aantal fatale aanrijdingen met reeën. Aangezien de klok dit weekeinde wordt verzet, waarschuwt Vereniging Het Ree weggebruikers dinsdag om de komende weken extra alert te zijn en minder hard te rijden op lokale en provinciale wegen. Een wildaanrijding is niet zonder gevaar en kan flinke schade opleveren.

Jaarlijks komen ongeveer 10.000 reeën om in het verkeer. In het voorjaar zijn de dieren veel op pad om een eigen leefgebied te zoeken. Als de zomertijd net is begonnen, valt de ochtend- en de avondspits precies gelijk met de tijd van de dag dat het wild zich veel verplaatst.

Een ree overleeft een aanrijding meestal niet, aldus de vereniging. Een aanrijding veroorzaakt gemiddeld 2500 euro schade aan een auto. Het Ree wil dat er veel meer reflectorpaaltjes langs boswegen worden geplaatst. Wild schrikt van reflecterende autolampen en steekt dan niet over. Ook het weghalen van struikgewas vlak langs de wegbermen zou voor minder fatale aanrijdingen zorgen, aldus de vereniging.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.