Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zomercampagne schonere stranden

  •  
06-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mybeach.jpg
Op vrijdag 28 juni is de landelijke start van het MyBeach-seizoen en openen maar liefst 24 MyBeaches aan de Nederlandse kust. In Castricum aan Zee verzorgen burgemeester Toon Mans en directeur van Stichting De Noordzee Eelco Leemans de officiële opening.
Stimuleren
Tijdens het strandseizoen zijn er verschillende activiteiten op de MyBeaches om bezoekers te stimuleren het strand schoon te houden en mensen te informeren over de gevolgen van afval op het strand en in de zee. Zo gaat op 1 augustus de 'MyBeach Cleanup Challenge 2013' van start, waarbij Stichting De Noordzee iedereen oproept om te helpen met het tellen en opruimen van afval gedurende een 24-daagse schoonmaakactie van de Noordzeekust.
 
Grote gevolgen
Naar schatting verdwijnt er jaarlijks 20.000 ton afval in de Noordzee. Ongeveer 70% van het afval zinkt naar de bodem, de rest spoelt aan op de stranden. Het afval in zee heeft grote gevolgen voor zeedieren, zij zien het aan voor voedsel of raken erin verstrikt.
450 stuks afval per 100 meter strand
Opruim- en telacties van strandafval geïnitieerd door Stichting De Noordzee tonen aan dat er per honderd meter strand gemiddeld 450 stuks afval liggen. Dit afval hoort natuurlijk niet op het strand of in de zee. Samen met alle MyBeaches pakt Stichting De Noordzee dit probleem aan.
Bron: mybeach.info
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.