Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zomer begint met zomers weer

  •  
21-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_63.jpg
De zomer begint vandaag om exact 13.28 uur. Volgens het KNMI bestaat er een 'reële' kans dat het deze zomer warmer wordt dan normaal. De temperaturen gaan deze week al omhoog.
De dag waarop de zomer begint is de langste dag van het jaar en wordt bepaald aan de hand van de sterrenkundige kalender. De zon gaat vandaag op om 5.19 uur en zakt 16 uur en 45 minuten later, om 22.04 uur.
Dat er dit jaar een goede kans bestaat dat het warmer wordt dan in voorgaande jaren, is volgens het KNMI te wijten aan de opwarming van de aarde. Toch kunnen de deskundigen niet voorspellen of het daadwerkelijk warmer wordt, dat is afhankelijk van de wind.
Komende week schiet de temperatuur omhoog. Het kwik loopt geleidelijk op, tot zo'n 28 graden aan het einde van de week. Daarna houdt het warme weer aan.
Dit jaar eindigt de zomer op 23 september.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.