Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zomer 2012 was grillig en nat

  •  
27-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_63.jpg
De weergoden gedroegen zich deze zomer vooral heel grillig. Doordat het weerbeeld sterk wisselde, zijn de uiteindelijke gemiddelden vrij normaal uitgevallen. Alleen was het gemiddeld in juni, juli en augustus wel iets te nat. Dat meldde Weeronline zondag.
Warm en koud
De gemiddelde temperatuur is 16,9 graden, slecht 0,1 graad onder het meerjarig gemiddelde. Daar staat tegenover dat op 3 juni de koudste zomerdag sinds 1975 werd bijgeschreven, terwijl een tropisch weekeinde in augustus juist als het warmste sinds 1976 de boeken in gaat.
Veel water
Ook was het, vooral in een strook tussen Rotterdam en Friesland, opvallend nat. Schiphol tapte het meeste water af: 350 millimeter tegen 228 normaal. Het noordwesten en het uiterste oosten van het land hadden juist maar iets meer regen dan normaal. Landelijk viel er 40 millimeter meer dan normaal.
Tropisch
De zon scheen, ondanks de nattigheid, toch behoorlijk door. Met 603 zonuren in 3 maanden blijft de zomer slechts 5 uurtjes onder het normale patroon. Wel waren er iets minder zomerse en tropische dagen dan normaal.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.