Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zoektocht naar het paradijs

  •  
09-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jan_Wolkers_Siegfried_02.jpg

© Jan Wolkers Prijs - Bron Siegfried Woldhek

Nog vijf Nederlandse natuurboeken zijn in de race voor de Jan Wolkers Prijs 2016 voor het beste Nederlandse natuurboek. Stuk voor stuk zijn het groene pareltjes. Vanaf deze zondag besteedt Vroege Vogels elke week aandacht aan een van deze genomineerde boeken, met mensen die erdoor geinspireerd zijn geraakt. Om te beginnen 'Zoektocht naar het paradijs' van Arita Baaijens.
Landschapsecoloog Bas Pedroli was zo geinspireerd door de verhalen van Arita Baaijens en haar boek dat hij deze zomer met haar en andere wetenschappers dezelfde reis maakte naar het Russische Altaigebergte, ofwel 'het paradijs', dat in het boek centraal staat. Pedroli vertelt wat we in Nederland kunnen leren van de manier waarop Altaibewoners met de natuur en het landschap omgaan. 

Fotowedstrijd: landschap

We mogen een exemplaar van 'Zoektocht naar het paradijs' van Arita Baaijens weggeven. De fotograaf die de mooiste landschapsfoto op onze site plaatst, krijgt het boek thuis gestuurd. 
*Deze wedstrijd is gesloten. Zondag 18 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Uitreiking

De Jan Wolkers Prijs wordt op zondag 16 oktober 2016 uitgereikt door Karina Wolkers, in een speciale uitzending van het VARA Radio 1-programma Vroege Vogels, live vanuit De Lakenhal in Leiden. De jury moest selecteren uit ruim 100 boeken: een zeer gevarieerd aanbod van o.a. wetenschappelijke werken, romans en veldgidsen. 
De vijf nominaties, in alfabetische volgorde op titel:
• Botanische Revolutie – Norbert Peeters
• De grutto – Albert Beintema
• Dit is mijn hof – Chris de Stoop
• In krabbengang door kreeftenboeken – Alex Alsemgeest en Charles Fransen
• Zoektocht naar het paradijs – Arita Baaijens
Bewaren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.