Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zoektocht naar damhert met pijl door hoofd_16_04_2013

  •  
16-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
damhert_01.jpg
Een damhert met een pijl in de kop houdt de gemoederen in Friesland flink bezig. Het dier loopt volgens natuurorganisatie It Fryske Gea rond in de omgeving van Katlijk bij Heerenveen. Wie de pijl heeft afgeschoten, is nog onduidelijk.
Kruisboog
,,De pijl lijkt afkomstig van een kruisboog'', zei Ane Zijlstra van de Friese natuurorganisatie. Het provinciebestuur heeft toestemming gegeven om het hert af te schieten, maar jagers hebben het dier nog niet gevonden.
Beste optie
Zijlstra houdt rekening met protesten tegen de beslissing, maar afschieten is volgens hem de beste optie. ,,Bij een bedreigde diersoort zou je kunnen proberen de pijl te verwijderen.
Verlies
Maar er zijn rond Katlijk voldoende damherten om dit verlies te compenseren. Er vallen ook wel eens verkeersslachtoffers.'' Overigens houdt de politie Noord-Nederland alle opties open en is afschieten nog geen uitgemaakte zaak.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.