Vroege Vogels

Zilveren erepenning van LNV voor Ivo de Wijs

  •  
08-12-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_154347.jpg
Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vandaag de zilveren erepenning van het ministerie uitgereikt aan tekstdichter en presentator Ivo de Wijs. De erepenning draagt de inscriptie: 'Voor inzet, betrokkenheid en grote verdiensten voor natuur en milieu'. Na twintig jaar is Ivo de Wijs onlangs gestopt als presentator van 'Vroege Vogels'. De minister roemde De Wijs om zijn humor, betrokkenheid en inzet voor natuur en milieu. In die rol hield hij volgens de minister ook het landbouwministerie scherp. 'Je zette ons natuurbeleid in de etalage en bond het soms aan de schandpaal.'
Ivo de Wijs (Tilburg, 13 juli 1945) stond na zijn studie Nederlands en het M.O.-B-diploma enkele jaren voor de klas. Sinds begin jaren zeventig staat hij regelmatig in het theater. Ook presenteerde De Wijs diverse radio- en televisieprogramma's bij de publieke omroep. Naast verschillende kinderboeken en dichtbundels, schreef en schrijft hij teksten voor televisie, cabaret, musicals en theater.
Eerder kregen onder meer Henk Vonhoff en voormalig Eurocommissaris Franz Fischler een erepenning van LNV. De penning bestaat sinds 1997 en is ontworpen door Erik Claus, beeldend kunstenaar uit Broek in Waterland.

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.