Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zijn de wespen dit jaar eerder?

  •  
21-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
wesp_14.jpg
“Alles is vier weken vroeger” – die kreet hebben we dit voorjaar vaak mogen horen. Door de warme winter en de vroege, warme lente. Maar hoe zit het met de zogenaamde limonadewespen die ons in augustus op ons terrasje komen lastig vallen? Zijn die nu ook vier weken eerder en vliegen ze in juli al rond? 
Arnold van Vliet van de Natuurkalender vroeg het aan wespenbestrijdingsdiensten en wat blijkt zij krijgen momenteel 95 procent minder meldingen van wespennesten binnen dan normaal. Ze hadden juist veel meldingen verwacht dit jaar door de zeer gunstige weersomstandigheden gedurende het voorjaar. De zeer zware onweersbuien en zware regenbuien eind mei hebben zeer waarschijnlijk grote sterfte onder de werksters veroorzaakt. De wespen die er wel zijn zullen naar verwachting al begin juli overlast gaan veroorzaken, een maand vroeger dan normaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.