Vroege Vogels
theme-icon
Natuur

Zie jij wat ik zie? | Fotoserie

  •  
11-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5127 keer bekeken
  •  
verstopte_kameleonspin_5d3d9c6f0d2e9_medium-1

Een verstopte kameleonspin

© Barky

Deze meesters in camouflage worden één met hun omgeving. Zie ze dan maar eens te vinden! Ook deze ogenschijnlijk 'lege' foto's worden bewoond door dieren die zich uitstekend kunnen verstoppen. Zie jij ze? 

camouflage_sprinkhaan_597b5d620f2ea_medium

Nee, dit is niet alleen een foto van kiezels. Er loopt hier iets over de grond! Foto van Mart Vissers. Klik hier om naar de foto te gaan en deze te vergroten.

kolibrievlinder

De kolibrievlinder is te herkennen aan de grijsbruine voorvleugels met twee van elkaar af gelegen bruine dunne strepen aan de bovenzijde, maar dat wordt lastig als hij stil zit in een bruingrijze beukenhaag. Foto gemaakt door Petjoe. Klik hier om naar de foto te gaan en deze te vergroten.

koomkruiper

Fotograaf Jurgen Maassen maakte deze foto van een boom, inclusief een vogeltje met bijzonder goede schutkleuren. Klik hier om naar de foto te gaan en deze te vergroten.

platvis

Door zijn platte vorm kan de platvis zich goed verstoppen op de bodem. Met zijn schutkleur zie je hem haast niet meer liggen op de bodem. Hier wacht de platvis tot er een nietsvermoedende prooi langs komt zwemmen. Overigens verstopt de platvis zich op deze manier ook weleens zelf voor roofdieren. Foto gemaakt door Janus Blankers. Klik hier om naar de foto te gaan en deze te vergroten.

schutkleur_60a2c69bdd403_medium

© Hielkje

De kleuren van deze nachtvlinder smelten samen met de schors van de boom waarop hij zit. Zo valt hij overdag niet op. Klik hier om naar de foto te gaan en deze te vergroten.

Heb je zelf een mooie foto gemaakt, stuur die dan op naar de Fotopagina. Lees voor het uploaden eerst de fotocode.

Thema's:

theme-icon
Natuur
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar