Vroege Vogels

Zes bastaardwolven moeten worden afgemaakt

  •  
23-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
wolf

© bron: pixabay

In de Duitse deelstaat Thüringen worden binnenkort mogelijk zes wolven gedood. Het gaat om bastaardwolven, wolven met een hond als ouder, die om die reden een bedreiging vormen voor de wolvenpopulatie.

Hond als vader

Het landelijke wolveninstituut adviseert het ministerie van Milieu van Thüringen om de dieren zo snel mogelijk af te maken. De zes welpen van vijf maanden oud hebben een hond als vader. Het mengen van honden- en wolvengenen is volgens het instituut een gevaar voor de wolvensoort.

Uit de natuur halen

Volgens het ministerie hoeven de jonge dieren echter niet noodzakelijkerwijs dood. Wel moeten ze uit de natuur worden, ”weggehaald''. Het ministerie heeft nog geen definitief besluit genomen over het lot van de bastaardwolven. Dat een wolf en een hond met elkaar paren is zeldzaam. In Duitsland leven verschillende wolvenroedels. Vorige week werd ook op de Veluwe een wolf gespot.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Helma Geheniau
Helma Geheniau23 okt. 2017 - 13:41

Is een bastaardwolf makkelijk te herkennen? Ik zal wel naïef zijn, maar ik vraag mij af waarom enthousiast wordt gereageerd op de gespotte wolf in Nederland. Waarom willen we toch wolven hebben in ons dichtbevolkte land met te kleine en kwetsbare natuurgebieden?Het zelfde enthousiasme was er na uitbreiding van de (uitgezetten) bevers, die nu al een gevaar zijn voor bossen, bomen en dijken. En nu wordt de populatie "aan banden gelegd". Wordt het herinvoeren van soorten dieren en ook planten wel met juiste argumenten en kennis overwogen?  Kan Vroege Vogels uitleggen waarom wij zo nodig meer verscheidenheid in onze dierenwereld willen zien en wat daarvan het werkelijke voordeel is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.