Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zendergrutto in een ruk naar Senegal

  •  
26-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Friese grutto vliegt met 80 km per uur in twee etmalen nonstop naar Senegal. 'Heidenskip' was zaterdag 20 juni nog in de Workumerwaard en al op dinsdagochtend op haar winterverblijf. In de uitzending kan onderzoeker Theunis Piersma de nieuwste gegevens bekend maken over de andere zendergrutto's.
Tot nu toe was wel bekend dat grutto's van Nederland naar Senegal vlogen, maar hoe wiste niemand. Dus was ook niet helemaal duidelijk welke gebieden voor deze kwetsbare soort extra beschermd moeten worden.
De vogels waarvan de legsels zijn mislukt gaan eerder op trek naar het zuiden dan de vogels die nu nog jongen hebben. Dus ook de komende maanden komt er nog regelmatig nieuws van de trekroute. En ook volgend jaar als de vogels weer naar Nederland komen zijn de mini-zenders nog actief.
Klik hier voor veel informatie over gezenderde grutto's
(Op 31 mei hoorde u hoe de grutto's gezenderd zijn in een reportage van Vroege Vogels, Daarbij verzorgde de redactie ook veel achtergrondinformatie.)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.