Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zelf Geschoten: "Zeiknat"

5 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
‘Zeiknat’ was deze  week het thema van Zelf Geschoten, en dat leverde onder andere badderende pimpelmezen, plassende herten, een mooie bever in de Biesbosch, niet-zo-gelukkige waterhoentjes en een prachtige grijze zeehond op.
Badderende pimpelmezen
Het is een vrolijk gezicht en typisch iets voor de lente: badderende pimpelmeesjes in de achtertuin. De pimpelmees is een veel vóórkomende soort in heel Europa, en de populatie in Nederland groeit nog altijd.
Pimpelmezen kunnen, in tegenstelling tot de mens en de meeste andere diersoorten, UV licht waarnemen. Dit wordt vooral gebruikt door het vrouwtje om een geschikte partner uit te zoeken: ze kijkt naar het gekleurde petje op de kop van het mannetje, en hoe feller gekleurd dit is, hoe aantrekkelijker het vrouwtje hem vindt.
Fotograaf: kasteelheertje

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.