Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: van hop tot eekhoorn

  •  
27-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deze week in Zelf Geschoten: de hop, de rups vqn een dennenpijlstaart,  dassen, een eekhoorn en een rosse waaierstaart. In Zelf Geschoten laten we elke week de mooiste filmpjes zien die jullie hebben ingestuurd.
Hop
De hop is zeldzame verschijning, maar onmiskenbaar voor wie er eentje tegenkomt, met zijn roodbruine verenpak en lange, zwart gepunte opzetbare kuif. Het nest wordt gebouwd in een boomholte, waarin het vrouwtje ongeveer vijf eieren legt. Ze verdedigt zich tegen vijanden door deze te besproeien met een stinkende vloeistof. Het vrouwtje heeft een klier aan de basis van haar staart, die tijdens de broedtijd een zware stank verspreidt. Een bijnaam voor de hop is dan ook drekhaan. Ook wordt het nest nooit schoongemaakt:voedselafval en mest blijven achter. Foerageren doet de hopop de begane grond; het is  een insectenetende weidevogel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.