Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: nest van de eekhoorn

  •  
21-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ZG9_eekhoorn
Deze week in Zelf Geschoten: een scharrelende egel, pestvogels in de ligusterbes, een nestelende eekhoorn, een spreeuwenzwerm en een reeënsprong.
De eekhoorn en zijn nesten
De rode eekhoorn is een echte boombewoner. Hoog in een naald- of loofboom bouwt hij zijn nest van takjes. Het nest heeft de vorm van een bol en is aan de binnenkant bekleed met zacht materiaal zoals mos, gras of bast. Soms worden ook haren van dode dieren gebruikt. Vooral in de winter als de bomen geen blad meer hebben, zijn de nesten goed te zien. Door deze bouw zijn de nesten goed geïsoleerd en is het er tijdens de koude wintermaanden nog lekker warm. 
Heb jij ook iets opmerkelijks, moois, bijzonder of leuks in de natuur gefilmd? Stuur het op en misschien zie je jouw filmpje terug in Vroege Vogels.

Meer over:

zelf geschoten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.