Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zelf Geschoten: morinelplevier

22 apr 2016
  •  
leestijd 1 minuten
De kijkers van Vroege Vogels stuurden weer prachtige filmpjes in! Deze week zien we een sterke mier, snelle kleine eendjes, twee beverratten, vechtende winterkoninkjes en een bijzondere morinelplevier.  
Morinelplevier
Een bijzonder filmpje van Luuk Punt: hij filmde de morinelplevier. Deze vogels broeden op de toendra in het noorden van Europa en Azië. Ze overwinteren in het noorden van Afrika. Tijdens de trek tussen de broed- en overwinteringsplek komen gebruiken morinelplevieren ons land als rustplaats. Maar dit zijn slechts tientallen exemplaren. In de jaren 60 hebben er wel morinelplevieren gebroed op akkers in Nederland. Maar na het verdwijnen van deze geschikte broedplekken, hebben ze hier niet meer gebroed.
Heb jij ook iets opmerkelijks, moois, bijzonder of leuks in de natuur gefilmd? Stuur het op en misschien zie je filmpje terug in Vroege Vogels.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar