Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: morinelplevier

  •  
22-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
De kijkers van Vroege Vogels stuurden weer prachtige filmpjes in! Deze week zien we een sterke mier, snelle kleine eendjes, twee beverratten, vechtende winterkoninkjes en een bijzondere morinelplevier.  
Morinelplevier
Een bijzonder filmpje van Luuk Punt: hij filmde de morinelplevier. Deze vogels broeden op de toendra in het noorden van Europa en Azië. Ze overwinteren in het noorden van Afrika. Tijdens de trek tussen de broed- en overwinteringsplek komen gebruiken morinelplevieren ons land als rustplaats. Maar dit zijn slechts tientallen exemplaren. In de jaren 60 hebben er wel morinelplevieren gebroed op akkers in Nederland. Maar na het verdwijnen van deze geschikte broedplekken, hebben ze hier niet meer gebroed.
Heb jij ook iets opmerkelijks, moois, bijzonder of leuks in de natuur gefilmd? Stuur het op en misschien zie je filmpje terug in Vroege Vogels.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.