Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: Kortsnuitzeepaardje

  •  
02-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De dodelijke paring van twee kruisspinnen, een kortsnuitzeepaardje op de uitkijk en een bever die zijn evenwicht verliest. Dat en meer deze week in Zelf Geschoten.
Kortsnuitzeepaardje laat zich weinig zien
Meestal zo’n vier keer per jaar wordt het kortsnuitzeepaardje waargenomen in de Nederlandse wateren. De Oosterschelde is een gebied waar het diertje geregeld wordt gespot door duikers.
Het kortsnuitzeepaardje kan zo’n 20 cm lang worden. Ze ankeren zich veelal aan een sponsje of een zakpijp. Voor hun jacht op voedsel is dit hun favoriete positie. Ze kunnen zo goed langsstromend water monitoren op microscopisch kleine diertjes, zoals plankton, maar ook heel jonge visjes. Je ziet ze weleens met hun kop een tikje naar voren doen. Met hun mond, een pipetje, pakken ze dan hun prooi uit het water.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.