Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zelf Geschoten: jonge das

  •  
31-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1af383c374
In de laatste uitzending zien we in Zelf Geschoten een nieuwsgierige das, kikkervisjes, een badderende pimpelmees, ei-leggende glassnijder, zingende sprinkhaanzanger en een woelrat in de tuin.

Schuwe das

Een ontmoeting met een das is heel bijzonder. De dieren zijn heel schuw en horen en ruiken je al van ver aankomen. Maar dit geldt vooral voor volwassen dassen. Jonge dassen zijn heel nieuwsgierig en moeten nog leren wat gevaar is en wat niet. Daarnaast hebben dassen ook zeer uiteenlopende karakters. Sommige zijn van nature al heel schuw en blijven ver van mensen vandaan. Andere zijn weer brutaler en schrikken niet zo snel van een mens.
Heb jij ook iets opmerkelijks, moois, bijzonder of leuks in de natuur gefilmd? Stuur het op en misschien zie je filmpje terug in Vroege Vogels.

Meer over:

das
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.