Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame zwarte zeehond opgevangen

  •  
10-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9ac0b09059.jpg

© zwarte zeehond - fotograaf Bert Meerstra/Waddenunit

Zeehondencentrum Pieterburen heeft een zeldzame zwarte zeehondenpup opgevangen. Het jonge dier was, ernstig verzwakt, op een dijk vlakbij Pieterburen geklommen. Ze was gewond en onderkoeld. De afgelopen anderhalve week heeft de pup in quarantaine doorgebracht en sinds woensdag mag ze naar buiten en kan het publiek haar zien.
Zeldzame aandoening
De zeehond heeft melanisme, een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat de vacht volledig zwart is. Vorige maand werd in de buurt ook een zwarte zeehond gespot, toen op een zandplaat tussen Terschelling en Ameland in de Waddenzee. Waarschijnlijk is het niet dezelfde zeehond, aldus een woordvoerder van het zeehondencentrum. “Vorig jaar hadden we ook een zwarte zeehond in de opvang die later is vrijgelaten, mogelijk is deze vorige maand gezien.”
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.