Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame zandhommel van de Biesbosch

  •  
30-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
266 keer bekeken
  •  
zandhommel
In de Biesbosch hebben planten ruimte om te bloeien. Vooral op de akkers die teruggegeven zijn aan de natuur komen veel soorten voor en die hebben een grote aantrekkingskracht op insecten, zoals de zeldzame zandhommel.
Vogels bijenkenner Linde Slikboer van Kenniscentrum EIS is de Biesbosch en de Noordwaardpolder een van de twee plekken waar je de zandhommel nog kan zien. De hommel is ook nog te vinden rondom het Haringvliet en op het eiland Tiengemeten. Zij onderzoekt waarom de zandhommel juist deze plek uitzoekt om te verblijven. In het gebied staat veel smeerwortel en de zandhommel lijkt vooral op deze plant af te komen.
De zandhommel is goed te herkennen aan de kleur. In Nederland is het de enige hommel die helemaal zandkleurig is met zwarte banden er doorheen. De zandhommel maakt zijn nest vaak bovengronds in vochtig, kruidenrijk grasland.
Vroege Vogels ontdekt de Biesbosch, vrijdag 1 mei 2020 om 19.55u op NPO 2! (Herhaling van 7 juni 2019)
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor