Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame vlinder rukt op naar het noorden

  •  
15-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20080717Groteweerschijnvlinder.jpg
De zeldzame grote weerschijnvlinder rukt op naar het noorden van Nederland. Oorspronkelijk werd het beestje in Noord-Brabant en Twente waargenomen. Dit jaar blijkt de vlinder in groten getale voor te komen in Friesland, andere delen van Overijssel en de Noordoostpolder. De Vlinderstichting berichtte woensdag over een 'spectaculaire populatie' in de Lindevallei in Friesland.
De grote weerschijnvlinder houdt van vochtige loofbossen waar tussen de bomen open plekken zijn. Op het eerste oog is het insect een onopvallende bruine vlinder. Maar het mannetje kleurt blauw zodra de zon erop schijnt. Anders dan de meeste vlinders heeft de grote weerschijnvlinder een voorkeur voor zout in plaats van zoet. Hij rolt zijn lange tong uit op twee à drie dagen oude kadavers en verse paardendrollen, zo meldt de website natuurbericht.nl.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.