Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zeldzame steur gevangen op zee

11 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Steur_Aah-Yeah-Wikimedia-commons.jpg

© Foto: Aah-Yeah (Wikimedia Commons)

Bijna drie maanden na uitzetting in de Rijn is één van de uitgezette steuren door een garnalenkotter gevangen in de Noordzee. De garnalenvissers hebben hun vangst gemeld bij Sportvisserij Nederland, WNF en ARK Natuurontwikkeling. De zeldzame steur is na de vangst weer levend teruggezet.
Uitgezette steur
De Europese Atlantische steur van 78 centimeter werd donderdagmorgen 3 september rond 4 uur voor de kust van Goeree-Overflakkee, op ongeveer 15 kilometer van de Haringvlietsluizen, gevangen. De steur was voorzien van een merkteken met gegevens voor vangstmeldingen. Na het opmeten, noteren van gegevens en het maken van een foto is de steur weer in goede conditie over boord gezet door de bemanning van de VLI-7 Eben Haëzer uit Vlissingen.
Steur als symbool voor een gezonde delta
De Europese Atlantische steur is de grootste vis die thuishoort in onze rivieren. Hij kan meer dan drie meter lang worden en daarbij ruim 300 kilo wegen. Deze steurensoort leefde duizenden jaren lang in Nederland maar in de jaren 50 van de vorige eeuw werd de laatste steur gevangen en gedood.
Lees meer op Natuurbericht

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar