Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame sprinkhaan ontdekt in De Maasduinen

  •  
12-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blauwsprinkhaan.jpg
Een boswachter van Staatsbosbeheer heeft na een tip van bezoekers tientallen zeldzame blauwvleugelsprinkhanen ontdekt in het Bergerbos. Het bos is onderdeel van het Nationaal Park De Maasduinen in Noord-Limburg.
De blauwvleugelsprinkhaan is tien jaar geleden voor het laatst gezien in het Bergerbos. De sprinkhanen verdwenen doordat hun leefgebied veranderde. Staatsbosbeheer heeft het gebied nu weer hersteld. Er zijn heideverbindingszones aangelegd door saaie dennenbosjes te kappen en de duinen weer bloot te leggen in de zon. De blauwvleugelsprinkhanen zijn sterk bedreigd in Nederland omdat de duinen dichtgroeien met gras en struiken. Deze sprinkhaansoort heeft kaal zand  en veel beschutting nodig. Ze houden bovendien van warmte.
Ook op West-Terschelling zijn de blauwvleugelsprinkhanen dit jaar weer gezien. Op het waddeneiland worden de duinen op bepaalde plaatsen vrij gemaakt van begroeiïng om deze soort een kans te geven.
Bron: Natuurbericht

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.