Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame spitssnuitdolfijn leeft nog

  •  
07-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Faroe_stamp_197_Mesoplodon_bidens.jpg
In Nieuw-Zeeland zijn voor het eerst recent overleden exemplaren aangetroffen van de zeldzame spitssnuitdolfijnensoort Mesoplodon traversii . Het was tot nu toe onduidelijk of de soort al dan niet is uitgestorven. Tot nu toe waren alleen botresten gevonden.
Zeldzaamste diersoort
De Mesoplodon traversii wordt beschouwd als de zeldzaamste diersoort in de groep van de walvisachtigen. Op een Nieuw-Zeelands strand zijn in 2010 een moeder en haar kalf gevonden waarvan eerst werd gedacht dat zij tot een andere diersoort behoorden.
De soort is in 1872 voor het eerst beschreven aan de hand van botresten. Het is onduidelijk waarom nu voor het eerst een Mesoplodon traversii met nog wat vlees op zijn botten is gezien. Volgens een wetenschapper van de universiteit van Auckland leeft en sterft de zeldzame spitssnuitdolfijnensoort vrijwel uitsluitend diep in de Grote Oceaan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.