Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame schildpad spoelt aan op strand

  •  
12-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kemps_schildpad.jpg

© schildpad

Een wandelaar heeft zaterdag op het strand van Monster een aangespoeld schildpadje gevonden. Het beest is door medewerkers van een dierenambulance naar Sea Life in Scheveningen gebracht, waar na onderzoek bleek dat het om een uiterst zeldzaam Kemps schildpadje gaat. Dat heeft Sea Life maandag bekendgemaakt.
De Kemps schildpadden komen normaal gesproken alleen voor in de Golf van Mexico. Het gaat om de kleinste schildpadsoort die in zee voorkomt. Het is ook een van de meest bedreigde zeeschildpadden. Zelden spoelen ze aan in Nederland.
Dat een Kemps schildpad door iemand op het strand is achtergelaten, is volgens een woordvoerder van het zeeaquarium niet mogelijk. ,,Deze schildpaddensoort is zo bedreigd, dat er zelfs geen kweekprogramma voor is.''
Het beestje, Flip genoemd, zal de komende weken in quarantaine aansterken. Flip weegt 1,85 kilo en heeft een schildlengte van 35 cm. Sea Life schat dat het beest 2 jaar oud is. Als Flip voldoende is aangesterkt, zal die weer worden uitgezet in de Golf van Mexico.
Vorige week werd een in 2008 in Zeeland aangespoelde Kemps schildpad uitgezet in de Golf van Mexico. Het beest was opgevangen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.