NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zeldzame orkaan door warme december

15 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
acores-1527747.jpg

© Azoren

Boven de Atlantische Oceaan heeft zich donderdag een orkaan gevormd, wat zeldzaam is in deze tijd van het jaar. 'Alex' is de eerste orkaan in januari in 78 jaar.
Waarschuwing
De tropische storm heeft windsnelheden van 120 kilometer per uur en beweegt zich noordwaarts. Volgens het Nationale Orkaancentrum van de Verenigde Staten ligt de storm dichter bij Afrika dan bij de VS. Er is een orkaanwaarschuwing afgegeven voor de Azoren, waar vrijdag zware regenval wordt verwacht.
Warm zeewater
Het orkaanseizoen duurt normaal gesproken van juni tot eind november. De laatste keer dat in januari een tropische storm werd waargenomen was in 1938. De oorzaak van de tropische storm ligt volgens deskundigen onder meer in de warme decembermaand, waardoor het zeewater warmer is dan normaal.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.