Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame dennenorchis terug

  •  
17-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dennenorchs.jpeg
Tijdens veldonderzoek van Bureau Waardenburg in een natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug is de zeer zeldzame dennenorchis aangetroffen. Het betreft de tweede vondst ooit in de Provincie Utrecht. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Utrechts Landschap. Zij wil als eigenaar van het gebied de natuurkwaliteit de komende jaren gaan verbeteren.
Zeldzaam
De dennenorchis is een in Nederland zeer zeldzame orchidee. De duinen van Noord-Holland en de Waddeneilanden vormen het belangrijkste leefgebied. Daarnaast komt de soort zeldzaam en zeer verspreid voor in Brabant, Limburg, Gelderland, Drenthe en Overijssel. Uit de periode 1950 tot 1970 is één waarneming bekend in de Provincie Utrecht, uit de omgeving van Maarn. Voorzover bekend komt de soort hier niet meer voor.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.