Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame Chinese tijger gestorven in Zuid-Afrika

  •  
22-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
279 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_124579.jpg
Een zeldzame Chinese tijger die in Zuid-Afrika was uitgezet om te leren jagen, is het afgelopen weekeinde gestorven. Daarmee is een zware slag toegebracht aan een belangrijk project om de soort voor uitsterven te behoeden.
De tijger Hope was geboren in een Chinese dierentuin en werd in 2003 met de tijgerin Cathay in 2003 naar Zuid-Afrika gebracht. Daar kregen ze 'les' in jagen, eerst op vogels en later op antilopes. De bedoeling was dat het tijgerpaar welpen zou krijgen, waaraan het de jachttechnieken zou doorgeven.
,,Hope kreeg een infectie en stopte met eten. Hij stierf zaterdag'', zei een woordvoerder van de stichting Red de Chinese Tijgers maandag. De hoop van de stichting is nu gevestigd op een ander tijgerpaar, Madonna en Tiger Woods, die vorig jaar naar Zuid-Afrika zijn gebracht.
Er leven nog slechts tien tot dertig Chinese tijgers in het wild en nog eens zestig in gevangenschap. Die hebben dit jaar geen welpen gekregen. ,,Dat onderstreept de urgentie van ons project'', aldus de woordvoerder.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.