Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeldzame bosvleermuis in Park De Hoge Veluwe

  •  
16-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bosvleermuis_in_NPHV.JPG
Afgelopen weekend zijn in Het Nationale Park De Hoge Veluwe een zwangere en een jonge bosvleermuis gesignaleerd. Daarmee is de kans zeer groot dat er een kolonie van dit zeldzame zoogdier in het Park verblijft. Zwangere bosvleermuizen leven namelijk in een kraamkolonie. Tot nog toe was alleen een kolonie in Zuid-Limburg en Enschede bekend.
Beschermd
Dit bevestigt Jan Hovenkamp van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN) die tien dagen in het Park verblijft voor een inventarisatie van de vleermuizen. Dit zoogdier is in Nederland beschermd en mag maar door een beperkt aantal personen gevangen worden voor een inventarisatie. Hovenkamp is daar een van.
Voor het eerst
De zwangere bosvleermuis zorgde in het kamp voor opwinding. Het is voor het eerst dat wordt aangetoond dat de bosvleermuis zich ook buiten Zuid-Limburg en Enschede voortplant. Vorig jaar is een keer een mannetje op de Veluwe gezien. Mannetjes leven echter solitair en vliegen grotere afstanden.
Franjestraatvleermuis
Naast de bosvleermuis is ook een kolonie franjestaartvleermuizen gevonden in het Park. Deze soort wordt in de winter vaak in Gelderland gezien maar tot nu toe is vrij onbekend waar ze in de zomer verblijft.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.