Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zeldzaam dier per ongeluk mee naar Vlissingen

2 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Binnenvaartschip

© Fotograaf: PietSchuttelaa

Een zeldzame primaat die als verstekeling is meegereisd met een Nederlandse vrachtschip, komt vrijdag 3 augustus aan in Vlissingen. Het gaat vermoedelijk om een Garnetts galago, die van de bemanning de naam Edwin heeft gekregen, meldt Stichting AAP, waar het diertje naartoe gaat.

Verstekeling

Van de zeldzame halfaap zijn er maar twintig in Europese dierentuinen. Het dier is volgens de stichting waarschijnlijk ongemerkt aan boord van het schip Rolldock Sun geklommen toen het vaartuig twee maanden geleden in Tanzania lag. De bemanning heeft sinds het beestje werd ontdekt voor het dier gezorgd.
Een Nederlandse bemanningslid ontdekte het beestje. Hij nam contact op met zijn vader, die AAP weer om advies vroeg. Als in Nederland primaten aankomen of worden gevonden waarvan de gezondheidsstatus onbekend is, is AAP de officiële opvangplek waar ze in quarantaine gaan.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.