Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zeeuwse zeelelies

12 dec 2016
  •  
leestijd 1 minuten
fossielen middelburg_frame_3940
Van miljoenen jaren oude fossielen in de vloer van het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne tot zeelelies in het bordes van een Middelburgse kerk. Zonder het te weten lopen we dagelijks over kilometers eeuwenoude natuurhistorie. Hoogleraar vertebraten-paleontologie Jelle Reumer schreef een boek over.
In 'Kijk waar je loopt' beschrijft hij de mooiste stadspaleontologische plekken van Nederland. Van Amsterdam, Maastricht en Utrecht tot Middelburg, Groningen en Enschede. Jelle Reumer leert ons dat je voor bijzondere fossielen het land niet uit hoeft. Sterker nog, de meest bijzondere koralen, schelpen, sponzen, zee-egels en inktvissen vind je soms gewoon om de hoek.
In drie afleveringen reist Vroege Vogels met Reumer langs de meest bijzondere fossielen in het Hollandse straatbeeld. Dinsdag nemen we een kijkje in hartje Middelburg en vinden we onder meer zeelelies, koraal dat lijkt op een wespennest en een bijzondere ammoniet.
Titel: Kijk waar je loopt; over stadspaleontologie
Auteur: Jelle Reumer
Uitgeverij: Historische Uitgeverij Groningen
Prijs: 24,50
Pagina’s: 144
ISBN 978-90-655-4446-9
Verschijnt medio december

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.