Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeeslak met wegwerppenis

  •  
15-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
1367865_39942705.jpg
De zeeslak Chromodoris reticulata werpt na de daad zijn penis weg. Vervolgens laat hij een nieuwe groeien. Dit gaat best snel; na 24 uur kan hij zijn nieuwe geslachtsdeel al weer benutten.  Het is een hermafrodiete zeeslak. Dat wil zeggen dat hij zowel een mannetje als een vrouwtje is.
Half uur
Japanse onderzoekers zetten de slakken bij elkaar in een aquarium en observeerden de seks van de beesten. De zeeslakken raakten elkaar even aan. Op dat moment zat hun penis nog opgerold. Vervolgens rolden ze hun penis af en plaatsten deze in elkaars vagina. Binnen een half uur gooiden ze de penissen weg.
Zeldzaam
De slakken vinden het te lastig om de penis weer op te rollen. Dit kost namelijk erg veel moeite. Het is niet ongewoon dat bepaalde diersoorten hun geslachtsdelen verliezen. Wel is het vrij zeldzaam dat ze hem zelf weggooien, zoals deze zeeslakken doen.
Bron: scientias.nl
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.