Vroege Vogels

Zeeschildpadje gaat naar huis

  •    •  
30-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeeschildpad.jpg
Het Kemps zeeschildpadje dat in december vorig jaar aanspoelde in Nederland, gaat donderdag terug naar de Golf van Mexico, waar ze thuishoort. De vrouwtjesschildpad, die Flip is gedoopt, is bijna een jaar lang verzorgd in Sea Life Scheveningen, aldus amfibieënorganisatie Ravon dinsdag.
Kemps zeeschildpadden zijn de kleinste en meest bedreigde schildpaddensoort ter wereld. De dieren leven alleen in de Golf van Mexico. Hoe Flip op de Nederlandse kust terecht kon komen, is volgens de deskundigen een raadsel.
Het dier was zeer verzwakt en gewond en woog nog maar 1,7 kilo. Door voortdurende aandacht van verzorgers is het dier nu weer op een normaal gewicht van ruim 5 kilo.
Flip reist met een KLM-lijnvlucht van Amsterdam naar Houston in een speciaal compartiment. Een dierenverzorgster blijft onderweg steeds bij haar. Vanuit Houston gaat Flip naar een opvangcentrum in Port Aransas (Dallas), waar het dier aan medische tests wordt onderworpen. Twee weken later wordt de zeeschildpad losgelaten in zee. Volgens Ravon is de kans groot dat Flip dan terugkeert naar het strand in Mexico waar ze ooit uit het ei kroop.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.