Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeeland wil wildgroei zonneparken stoppen

  •  
06-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
271bd1659e.jpg
De provincie Zeeland wil de wildgroei van zonneparken in het buitengebied voorkomen. Dit meldde Omroep Zeeland donderdag. Door de gemeenten zijn drie vergunningen afgegeven voor grote zonneparken. De provincie wil in de toekomst de regie in handen houden. Daarom stelt ze regels op voor de komst van zonneparken. 
Passen in landschap
Gedeputeerde Carla Schönknecht stelt dat zonneparken op weilanden en akkers in het landschap moeten passen. De provincie vindt zonnepanelen op daken van bedrijven geen probleem. 
Parken
Op landbouwgrond in Tholen komt een park van 34 hectare waar 55.000 zonnepanelen op moeten komen. Het park zal niet vanaf de weg te zien zijn omdat er langs de zijkanten planten gepland wordt. Verder komt er in Rilland een zonnepark van zeven hectare en in Mortiere een van 14 hectare.
Subsidie
De projecten worden nog niet meteen uitgevoerd omdat er geen subsidie voor duurzame energie meer is. Volgend jaar hopen de initiatiefnemers de parken af te hebben. De nieuwe regels komen te staan in het nieuwe omgevingsbeleid van de provincie dat in 2018 in gaat. 
Bron: Omroep Zeeland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.