Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeehondenprematuur op het strand

  •  
19-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zee_32.jpg
Piepklein was het dode zeehondje dat vorige week op het strand van Castricum werd gevonden. Niet alleen het formaat verraadt dat het diertje veel te vroeg is geboren. Ook de lange witte haren laten dat zien.
Zeehondenpup
De pups van de gewone zeehond komen met korte grijze haren ter wereld. De lange witte haren verliezen ze al in de baarmoeder, vlak voor de geboorte. Zo ver was deze zeehondenpup nog lang niet. Het had nog wel een paar maanden te gaan. Het geboorteseizoen van gewone zeehonden is van mei tot en met juli.
Stille zwangerschap
Gewone zeehonden paren van begin augustus tot half september. De zwangerschap duurt elf maanden. Daarvan zijn de eerste maanden een zogenaamde 'stille zwangerschap'. De bevruchte eicel nestelt zich namelijk pas na een maand of drie in de baarmoeder en begint dan te groeien. Eigenlijk is de draagtijd dus maar zeven maanden.
Bericht uitgegeven door Ecomare
Lees verder op: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.