Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeehondencrèche tegen onderzoek met zenders

  •  
14-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_24.jpg
Zeehondenbeschermster Lenie 't Hart wil dat het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit een stokje steekt voor plannen van onderzoeksinstituut Imares om tientallen zeehonden in de oostelijke Waddenzee te volgen met opgeplakte zenders. Dat maakte zij maandag bekend.
Volgens 't Hart, oprichter en directeur van de Zeehondencrèche in Pieterburen, hinderen de zenders de zeehonden bij het vangen van voedsel. De dieren zouden daardoor kunnen verhongeren. Bovendien zou het apparaat het gedrag van zeehonden beïnvloeden zodat het onderzoek geen betrouwbare resultaten oplevert.
Het ministerie heeft Imares opdracht gegeven tot het onderzoek, waaruit moet blijken welke hinder zeehonden ondervinden van de bouw van een aantal energiecentrales in de Eemshaven. De zeehondencrèche vindt dat niet nodig omdat uit eigen onderzoek al is gebleken dat dergelijke bouwactiviteiten geen verstoringen voor de dieren opleveren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.