Vroege Vogels

Zeehondenbaby kilometers aan de wandel

  •  
04-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_01.jpg
Een piepjonge grijze zeehondenpup is in de nacht van donderdag op vrijdag zeker 1,5 tot 2 kilometer over het land gekropen. Het beestje werd uitgehongerd en vermagerd aangetroffen in de buurt van de ijsbaan van het plaatsje Ballum op Ameland. Dat maakte de zeehondencrèche in Pieterburen, waar het dier is opgevangen, vrijdag bekend.
Volgens een woordvoerster is de zeehondenbaby eerst over de dijk gekropen waarna hij via een weiland en een geasfalteerde weg bij de ijsbaan terechtkwam. De huiler werd hier midden in de nacht gevonden, waarna hij zo snel mogelijk naar Pieterburen is gebracht. Het beestje blijft in de crèche tot het voldoende aangesterkt is om weer uitgezet te worden.
Het gebeurt maar zeer zelden dat een zeehond zulke lange afstanden over het land aflegt, zegt de zegsvrouw. Al zijn grijze zeehonden gewend om over rotsen te klimmen.
In Pieterburen zijn de afgelopen weken in totaal 26 jonge zeehonden binnengebracht die hun moeder zijn kwijtgeraakt. Omdat het tot nu toe nauwelijks gestormd heeft en het redelijk weer is, zijn dat er minder dan voorgaande jaren.
bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.