Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeearend overzomert in de Gelderse Poort

  •  
16-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
img_1109_vincent_sanders.jpg

© Foto: Vincent Sanders

Sinds begin april verblijft een zeearend langs de rivier de Waal in de Gelderse Poort. Regelmatig wordt gezien dat de vogel met takken een bos in verdwijnt. Het dier is afgelopen zomer geboren en is nog niet volwassen. Hopelijk is het een voorbode van broedende zeearenden ergens in de komende jaren.
Ooibos voor de zeearend
De afgelopen maanden werd met grote regelmaat een zeearend gezien in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer langs de Waal tussen Nijmegen en Millingen aan de Rijn. Vogelaars zien de vogel vooral bij natuurgebied de Kaliwaal en in de Millingerwaard. Bij de Kaliwaal slaapt de vogel in een ooibos met grote wilgen en populieren. Enkele malen werd gezien dat de zeearend met grote takken in het afgelegen bosje verdween. Van zeearenden is bekend dat ze in hun jeugd vaak al nesten bouwen en dat deze nesten in hun latere leven worden gebruikt om echt te gaan broeden.
Of de vogel in de Gelderse Poort een partner weet te vinden en gaat broeden is afwachten. Zeearenden broeden meestal pas na hun vierde levensjaar. Tot die tijd kan iedereen hoe dan ook genieten van een onvolwassen zeearend.
Tekst: Twan Teunissen, ARK Natuurontwikkeling
Foto's: Vincent Sanders
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.