Vroege Vogels

Zeearend doodgeschoten, getuigen gezocht

  •    •  
09-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
zeearend2_01.jpg
Bij natuurgebied de Lindevallei in Wolvega is een dode zeearend gevonden. Uit onderzoek blijkt dat het dier met hagel is neergeschoten. Het kadaver werd gevonden door medewerkers van de toezichtkring milieu- en natuurhandhaving
De zeearend is in Nederland een zeer zeldzame vogel en een beschermde inheemse diersoort. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.
De zeearend is op zondag vier december aangetroffen maar is waarschijnlijk in het weekend van 2-4 december uit de lucht geschoten. Volgens een woordvoerder van de politie is met jagers die regelmatig in het gebied komen gesproken, maar dat heeft niets opgeleverd. Wie iets heeft gezien in het betreffende natuurgebied, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.
Bron: Steenwijker Courant, NOS.

Meer over:

zeearend
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Timmharr4898
Timmharr489822 feb. 2017 - 20:48

Ik vind het nergens op slaan dat de trots van de Nederlandse Natuur zo uit de Lucht schieten!! Geweer in beslag nemen en het eventuele Jachtvergunning ook in beslag nemen en nooit meer terug dat Jachtvergunning, en maak hem maar bekent op FaceBook dat iedereen weet wie het gedaan heeft!!

phoenice
phoenice9 dec. 2016 - 21:16

Ja daar ben ik het mee eens., wrijk.  De daders krijgen niet de straf die ze verdienen. Er moeten veel meer wachters zijn en detectives. Wat moeten we toch met dergelijke criminele beulen!

wrijk
wrijk9 dec. 2016 - 19:00

Wat een slecht nieuws is dit! Hier zijn geen woorden voor, behalve: gooi de dader voor de gieren!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.