Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zeeappels gevangen en naar Ecomare gebracht

  •  
18-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeeappel.jpg

© Foto: Sytske Dijksen

Visserschip TX19 van de Texelse vissersvloot heeft onlangs achttien eetbare zeeappels gevangen toen zij aan het vissen waren bij de Klaverbank in de Noordzee. Zij hebben ze meegenomen en naar Ecomare gebracht. Inmiddels zijn deze kleurrijke dieren daar te zien in het Zeeaquarium. Aaibaar zijn ze door hun stekels niet, maar evengoed zijn ze fascinerend om naar te kijken.
Eetbaar
De zeeappels die de TX19 heeft gevangen heten officieel de eetbare zeeappel. Ze worden in verschillende landen, zoals Portugal en Spanje, dan ook gegeten. Gemiddeld zijn eetbare zeeappels 10 cm in diameter maar exemplaren van 16 cm worden ook wel eens gevonden. Hun stekels zijn maar 1,5 centimeter lang en kunnen bewegen. De mond met tandjes bevindt zich aan de onderkant. De dieren leven op harde bodems, waarvan ze de algen afschrapen. Behalve algen eten ze ook wormen, zeepokken, mosdiertjes en zelfs modder en afgestorven planten en diertjes.
Bron: Ecomare
Lees hier het hele verhaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.